Училишна заедница на СУГСГ "Орце Николов"
Се одржува
Трета недела од Декември

За настанот

Секоја година во гимназијата се организира предновогодишна забава во месец декември. Организатори на настанот се ИТ секторот на училиштето како и училишната заедница по нејзиното формирање. Целта на забавата е промовирање на самата гимназија, средношколски бендови, артисти, како и собирање средства за доброволни цели. Настанот е еден од најпосетените средношколски забави и привлекува над седумстотина посетители. Забавата се одржува обично третата недела од декември.